ITP pentru tractoare, pe fosta platformă minieră de la Petrila

Reprezentanții RAR au venit, miercuri, la Petrila, pentru a veni în sprijinul proprietarilor de mașini agricole. Le-au efectuat, la fața locului, ITP-ul pentru tractoare, chiar pe fosta platformă minieră din localitate.

La solicitarea conducerii Consiliului Județean Hunedoara, reprezentanții Registrului Auto Român – Reprezentanța Deva s-au deplasat în Valea Jiului pentru a veni în sprijinul agricultorilor. Astfel, miercuri, la Petrila, au fost efectuate procedurile legale de inspecție a tractoarelor aparținând unui număr de aproximativ 20 de fermieri.

Reprezentanții RAR au fost însoțiți de administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, cel care a avut mai multe întîlniri cu proprietarii de mașini agricole, care au solicitat să fie ajutați pentru a nu mai fi nevoiți să facă drumul până la Deva pentru ITP-ul tractoarelor.

”I-am însoțit și ne-am întâlnit astfel cu gospodarii din comunitatea Petrilei la fosta mină din localitate, acolo unde au fost efectuate procedurile legale de inspecție a tractoarelor. Am vorbit și de această dată cu oamenii și, deoarece mi-au semnalat și o serie de alte probleme care țin de circulația tractoarelor și a mașinilor agricole pe drumurile naționale, am stabilit să avem o discuție lămuritoare și cu cei de la Poliția Rutieră”, a declarat Costel Avram,a dministratorul public al județului.

Solicitări similare au fost primite și de la fermierii din Vulcan, Lupeni și Uricani, care vor fi de asemenea soluționate, oamenii fiind scutiți astfel de un drum, în acest scop, la sediul RAR Deva.

Carmen COSMAN – PREDA