Bărbat cu probleme grave de sănătate susține că a fost agresat de un polițist. Personalul medical i-a alertat pe oamenii legii. Dosar penal pentru loviri și alte violențe!

Un bărbat de 47 de ani, din Petroșani, cu grave probleme de sănătate, susține că a fost agresat de un polițist, după un incident petrecut la sediul ANAF Petroșani. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe, după ce chiar personalul medical de la spitalul din Petroșani i-a sesizat. Deocamdată cercetările sunt ”in rem”, adică pentru faptă, nu pe numele vreunei persoane.

Incidentul, extrem de grav dacă va fi dovedit, s-a petrecut vinerea trecută, în sediul ANAF și mai apoi în fața Fiscului. Bărbatul avea o prpoblemă de natură financiară, iar lucrurile s-au înfierbântat. Doar verbal, spune bărbatul, Claudiu Ion Adam, dar totuși s-a recurs la un apel la poliție. Făcut de cei de la Fisc. Ulterior, lucrurile ar fi degenerat și s-a ajuns până acolo încât ar fi fost împins, bruscat de unul dintre oamenii legii veniți la fața locului, povestește bărbatul.

”Eu normal lucrez la Timișoara (…) Am venit acasă și mama mi-a dat un plic, în care Casa de Asigurări de Sănătate îmi impută două rețete medicale. Până la urmă am constatat că ar fi din vina ANAF-ului. (…) M-am dus cu mama mea la ANAF, să cer o hârtie detaliată, cum mai primisem în 2017. Mama a rămas jos, la mașină, iar eu am urcat la etajul I, unde până la urmă mi s-a spus că voi primi o hârtie asemănătoare. Am fost puțin revoltat, pentru că atunci aș fi fost bun de plată. Nu puteam să scap de plată. Este posibil ca din discuții să fi ridicat vocea, dar nu am lezat pe nimeni, nu am amenințat pe nimeni, nu am adus injurii, nu am făcut distrugeri. A fost chemată poliția, nici măcar nu mi s-a cerut vreun buletin, vreun act de identitate, mi s-a cerut să cobor. Am părăsit clădirea, dar când m-am întors cu spatele, unul dintre cei doi agenți m-a bruscat. I s-a părut că merg prea încet. Eu am probleme locomotorii, am probleme cu degetele de la picioare, sunt operat pe cord deschis, dublu by-pass, două infarcturi, unul cu stop cu resuscitare. Nu pot fi agresat. Le-am spus să ia puțină distanță, dar a spus că nu îl interesează ce spun eu. ”Ia-ți șapca și tai-o!”, ceva de genul acesta a spus. M-am ridicat și atunci am fost împins din spate: <<Lasă că te fac eu să cobori treptele astea, fără să le simți>>”, a declarat Claudiu Adam.

Mama acestuia, o femeie în vârstă de 68 de ani, s-a panicat când a văzut că vine poliția, a ieșit din mașină și a lăsat una dintre portierele din față deschise. Bărbatul spune, însă, că și femeia fi fost bruscată.

”Odată ajuns jos, m-am pus între caroserie, ușa din față a mașinii și mama. Acest domn nu a venit frumos lângă noi, deși mama i-a explicat că am probleme de sănătate. Mama s-a interpus între noi, iar domnul acela a tras de hainele și de mâna mamei mele”, a mai explicat bărbatul, care este de părere că s-ar fi încercat chiar încătușarea sa, asta deși are probleme și cu mâna dreaptă.

”Am sunat la 112 să cer un echipaj de poliție neutru, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am fost la poliție, dar mă simțeam foarte rău și am sunat de pe telefonul mamei mele la 112 și a venit un echipaj al SMURD. (…) Aveam tensiunea 180 cu 120, puls 115 și glicemie 440. Am fost șocat. Pe hârtiile de la spitalul Petroșani scrie clar afirmativ agresiune cu contuzie torace frontal. Au vrut să mă interneze 4-5 zile, dar le-am spus că, dacă sunt de acord, o să mă duc însoțit la Timișoara la Institutul de Boli cardiovasculare, ceea ce s-a și întâmplat”, a precizat sursa citată anterior.

Dosar penal pentru loviri și alte violențe

Bărbatul este acum la Timișoara, unde face mai multe investigații medicale de specialitate. Între timp, polițiștii hunedoreni confirmă că s-a deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe. Deocamdată pentru faptă, nu pe numele vreunei persoane. În funcție de rezultatul cercetărilor, dosarul va rămâne la poliție sau va fi înaintat parchetului competent.

”Noi am fost sesizați de reprezentanții ANAF-ului cum că domnul este recalcitrant, pe fondul unor neînțelegeri. Am intervenit ca urmare a sesizării pe 112 vis-a-vis de un incident de tulburarea ordinii și liniștii publice, motiv pentru care i s-a și aplicat o sancțiune contravențională de 500 RON la Legea 61/1991. După aceea, am înțeles că ar fi sunat la 112 că nu se simte bine, că avea niște probleme cu inima. În contextul acesta, la UPU Petroșani ar fi declarat că a fost agresat, motiv pentru care Poliția Petroșani a întocmit un dosar pentru loviri și alte violențe. După ce acesta va fi audiat în contextul dosarului penal pentru lovire o să vedem dacă susține că a fost lovit de polițist, de agentul de pază sau și, și. Dacă sunt acuzații directe la adresa polițistului, atunci se declină competența Parchetului pentru a investiga cazul. Deci, deocamdată este dosar înregistrat ca urmare a sesizării personalului medical, care ne-a adus la cunoștință că bărbatul acuză că a fost agresat și, prin urmare se fac cercetări pentru loviri și alte violențe. Deocamdată se fac cercetări in rem”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA