Autorul jafului armat din Gorj, prins la Petroșani. Era acasă când a fost săltat de polițiști

Foto: Mediafax

Un bărbat de 41 de ani din Petroșani este presupusul autor al jafului armat produs la o casă de schimb valutar din Bumbeşti-Jiu. Bărbatul a fost prins în această dimineață în urma unei percheziții și dus la audieri.

Potrivit polițiștilor, bărbatul de 41 de ani a fost găsit la locuinţa sa, din Petroşani. Percheziții s-au făcut și la locuința concubinei bărbatului, o femeie din Petrila.

„Poliţişti din cadrul IPJ Gorj, Serviciul de Investigaţii Criminale, au continuat cercetările în cauza penală privind jaful armat comis de către o persoană necunoscută în ziua de 25 februarie 2019 la o casă de schimb valutar de pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, ocazie cu care au fost puse în executare doua mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Hunedoara, la locuinţa unui bărbat de 41 ani, din municipiul Petroşani şi cea a concubinei sale, din oraşul Petrila”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, citată de Mediafax.

Conform informațiilor, imediat după comiterea infracţiunii suspectul ar fi abandonat hainele folosite în timpul tâlhăriei pe Defileului Jiului, iar o parte din suma de bani în valută sustrasă ar fi fost schimbată la casele de schimb valutar din Petroşani şi Petrila.

Jaful de la casa de schimb valutar a avut loc în data de 25 februarie, când un bărbat care avea o glugă trasă pe cap, prin ameninţare cu un pistol, ar fi deposedat casiera casei de schimb valutar de circa 7.000 de euro.

Carmen COSMAN – PREDA