Dosar penal pentru profanare de morminte în cazul morților încurcați la morgă. Și Spitalul de Urgență Petroșani face o anchetă internă

Foto: Arhiva

Sunt două anchete deschise în cazul morților încurcați la morga Spitalului de Urgență din Petroșani. Una o fac procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, iar cea de a doua cercetare este una internă, a Spitalului de Urgență Petroșani, de unde a pornit incredibila încurcătură.

S-a deschis deja un dosar penal în acest caz, pentru profanare de morminte, iar procurorii încearcă să afle cum s-a ajuns în această situație incredibilă.

”Este înregistrat dosar penal la noi pentru profanare de morminte și se fac cercetări să vedem cine a greșit și unde s-a greșit. A fost exchumat celălat, l-au înmormântat din nou și acum facem cercetări. Face și Spitalul o cercetare internă, să vedem unde s-a greșit”, a declarat Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani,

Totul a pornit de la o încurcătură la morga spitalului din Petroşani, care a făcut ca trupurile a doi bătrâni decedați să ajungă unul la familia celuilalt. Fiecare avea în jurul a 70 de ani, ambii cu probleme cardiace, şi tot ambii au fost aduşi la morga spitalului din Petroşani după ce au decedat.

Incredibil este faptul că una dintre familii nu a realizat că a primit alt mort și l-a privegheat și ulterior l-a înmormântat. Cazul a ieșit la iveală după ce la spital s-a prezentat familia celuilalt decedat, care a sesizat că nu este mortul său.

Pentru ca situația să poată fi reparată, măcar din punct de vedere moral, Parchetul Petroșani a emis un ordin de exhumare, pentru ca familia care a reclamat incidentul să recupereze trupul rudei sale. Acum ambele persoane decedate au fost înmormântate creștinește. Unul dintre ei, din păcate, pentru a doua oară.

Carmen COSMAN – PREDA