Drumul spre Parâng, transformat în șantier

Drumul județean dintre Cabana Rusu și stațiunea Parâng este un adevărat șantier, iar administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, admite că este posibil să se fi înșelat când nu a dat credit constructorului care a spus că în proporție de 90% drumul va fi gata în acest an.

Se lucrează la modernizarea drumului județean 709F care duce în Parâng, iar oficialii județului Hunedoara se declară acum mulțumiți de mersul lucrărilor. Asta după o perioadă în care execuția proiectului nu a decurs așa cum se aștepta beneficiarul, respectiv  CJ Hunedoara.

”Consiliul Județean ține mereu legătura cu firma constructoare și este posibil să mă fi înșelat când am spus că nu vom avea 90% din drum, cum a spus constrctorul. Cred la ora aceasta că în acest an va fi un șantier în lucru drumul spre Parâng și sperăm că până la finalul lui 2019 să poată fi gata inclusiv porțiunea care este a noastră,  a Consiliului Județean”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Drumul turistic trebuie modernizat pe patru kilometri, iar costurile de execuție se ridică la peste 17 milioane de lei. Fondurile destinate modernizării vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Durata de execuție este de 27 de luni.

Obiectivul de investiții este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și bugetul CJ Hunedoara. Potrivit CJ Huendoara, beneficiarul acestui proiect, valoarea contract de finanțare este de 17,987,524.50 lei inclusiv TVA, iar valoarea totală a investiției se cifrează la 19,555,519.22 lei inclusiv TVA.

Carmen COSMAN – PREDA