Angajații CEH nu își primesc astăzi salariile. Se plătesc doar primele de Paște

Foto: Arhiva

Astăzi era zi de salariu la Complexul Energertic Hunedoara, dar angajații nu își primesc banii. Este pentru a doua oară în ultima perioadă când salariile întârzie.

Se dau doar primele de Paște, iar salariile vor fi achitate până în data de 18 aprilie. Iar asta s-ar întâmpla din cauza circuitului subvenției, care nu a intrat încă în conturile CEH.

Astăzi se dau primele și până în data de 18 se vor da plățile, dar asta din cauza faptului că circuitul prin care banii de subvenție ajung din Trezoreria statului în conturile noastre implică câteva zile. Dar asta nu înseamnă că nu sunt bani. Nu este nicio problemă în următoarele luni cu plata salariilor, a precizat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului ”Muntele”.

La finele lunii martie au fost din nou probleme și asta după ce oficialii Complexului Energetic Hunedoara nu a avut suficienți bani de salarii și a decis să plătiească la data fixată, în 30 martie, doar o parte dintre angajați, în timp ce pentru TESA salariile au întârziat câteva zile. La acel moment, administrația a fost acuzată de practici discriminatorii, pe care sindicatele din energie le-au incriminat.

Pe de altă parte, cu ocazia sărbătorilor de Paște, toți angajații CEH beneficiază de o primă în valoare de 230 de lei, acordată sub formă de tichete cadou.

Carmen COSMAN – PREDA