Discuții pe mai multe paliere pentru apa din Parâng

Se poartă discuții pe mai multe paliere pentru rezolvarea problemei apei potabile pentru stațiunea Parâng, iar administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, spune că se caută cea mai bună soluție.

În primul rând este nevoie de un studiu de fezabilitate, care ar putea fi realizat din fonduri proprii de Consiliul Județean Hunedoara sau de operatorul de apă din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA.

”La această oră suntem în discuții să vedem, să găsim soluția cea mai bună. Pe noi, pe Consiliul Județean ne interesează dezvoltarea Parângului și, dacă va fi nevoie, vom rezolva această problemă cu studiul de fezabilitate, dar sunt discuții și cu operatorul de apă, să vedem care este soluția cea mai bună”, a declarat Costel Avram.

Discuțiile au apărut după ce consilierii locali din Petroșani au aprobat întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru introducerea apei potabile în Parâng. Numai că, după adoptarea hotărârii, aleșii și-au dat seama că nu au bani, iar studiul nu este inclus în buget, așa că au cerut sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

Investiția s-ar putea realiza, spun oficialii CJ Hunedoara și nu doar în ceea ce privește apa, ci și canalizarea, dar este nevoie de o infuzie de fonduri serioasă.

Despre problema apei potabile și a canalizării din Parâng se vorbește de multă vreme, însă până acum nu s-a găsit o rezolvare.

Cabanele si pensiunile din munte au fose septice, care ar trebui periodic vidanjate, iar apa și-o asigură orin aducțiuni de la diverse izvoare. Numai că apa brutã nu este suficientã în Parâng pentru necesarul actual. În tot acest timp, zona Petroșani – Parâng este declarată stațiune turistică de interes național!

Carmen COSMAN – PREDA