Administrația CEH a virat banii minerilor și energeticienilor

Minerii și energeticienii își primesc astăzi salariile, pe care ar fi trebuit să le încaseze încă din data de 15 aprilie.

Directorul general al Complexului Energetic Huneodara, Samuel Dioane, a declarat că banii sunt deja pe cardurile angajaților și la ora la care vorbim (n.r. – 13.45) ”mai este o perioadă de timp de o oră – două până se fac transferurile la cei care nu au banii în BCR. Astăzi se rezolvă la toată lumea”.

Banii ar fi trebuit virați în conturile salariaților în data de 15 aprilie, dar atunci, pe fondul lipsei de lichidități, angajații au primit doar adaosurile salariale de Paști, adică tichete cadou în valoare de 230 de lei.

Miercuri dimineața, aproape o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat mai mult de oră, nemulţumiţi de faptul că salariile pe luna martie sunt întârziate, pentru a doua lună consecutiv. Situaţia s-a detensionat doar după ce  conducerea CEH le-a promis protestatarilor că salariile vor fi achitate joi, ceea ce s-a și întâmplat. De precizat că luna trecută salariile personalului TESA au fost întârziate cu câteva zile.

Carmen COSMAN – PREDA