Împreună cu primarul. Pentru al 11-lea an consecutiv, copiii de la Centrul Pollicino au vopsit ouă de Paște

Sărbătorile au altă ”aromă”, alt farmec dacă sunt petrecute în armonie și cu bucurie. Iar reprezentanții Centrului Pollicino din Petroșani, împreună cu edilii din municipiu, aduc an de an zâmbete pe fețele copiilor cu nevoi speciale îngrijiți aici.

Este al 11-lea an consecutiv când Paștele este așteptat cu ouă roșii vopsite chiar de copiii de aici, împreună cu reprezentanții centrului, care îi sprijină și îi ajută, dar și cu primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, care s-a aflat și de data aceasta în mijlocul celor mici. Prezenți au fost și voluntarii din Asociaţia Comitato Pollicino din Italia, cei care vin an de an la Petroșani și se ocupă și de întreținerea clădirii în care funcționează Casa Pollicino.

Suntem din nou la Pollicino, într-un moment special: vopsim ouă pentru sărbătorile de Paște. Cei mici sunt foarte bucuroși, au făcut și desene foarte frumoase, iar eu voi sta astăzi împreună cu ei să vopsim ouăle de Paște. În fiecare an vin, nu cred că am lipsit în vreun an de când s-a deschis Centrul Pollicino, sunt și foarte mulți voluntari, și din Italia, și din România, care vin cu drag de fiecare dată aici și dau o mână de ajutor”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

La Casa Pollicino sunt îngrijiți 80 de copii. În cadrul Asociației funcționează un centru de zi pentru copii cu dizabilități și unul pentru copii cu factor de risc de abandon familial. Pentru toți aceștia a fost o zi specială.

Suntem în al 11-lea an de activitate și este a 11-a oară când noi organizăm în prag de mare praznic al Învierii Domnului, din nou, activitatea cu vopsitul ouălor. Chiar încercăm și ne dăm silința ca micuții să crească în casa noastră ca într-o familie tradițională românească. Organizăm întotdeauna o masă festivă și pregătim așa cum se cuvine Paștele. De dumincă au început să sosească și bravii noștri voluntari din Italia, care vin an de an în număr mare. Sunt 11 voluntari acum, ei vin an de an și se ocupă de mentenanța casei”, a precizat Florentina Presecan, directorul Casei Pollicino din Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA