A pus câinele pe polițiști, din cauza unui ordin de restricție. Un polițist a fost atacat. S-a apărat cu o lopată de animalul agresiv

Foto: Arhiva

Un bărbat din  Petroșani împotriva căruia polițiștii au emis un ordin de protecție și-a asmuțit câinele împotriva oamenilor legii. Un polițist a fost atacat de animalul din rasa Husky și a fost nevoit să se apere cu o lopată pe care a găsit-o la locul incidentului.

Totul a început joi, la orele prânzului, când o femeie de 51 de ani, din Petroșani, i-a sesizat pe polițiști că a fost ameninţată cu acte de violenţă şi apoi agresată fizic de concubinul său, un bărbat de 52 de ani, de asemenea din  Petroșani. Atât victima, cât şi agresorul, au fost duși la poliție, iar în urma completării chestionarului de evaluare a riscului de către organele de poliție s-a constatat că sunt îndeplinite toate condițiile necesare eliberării ordinului de protecție provizoriu, spun oficialii IPJ Hunedoara.

”Poliţiştii i-au adus la cunoștință bărbatului faptul că are obligaţia să păstreze o distanţă de 50 de metri faţă de fosta concubină şi faţă de locuinţa acesteia, precum şi că va face obiectul unui dosar de cercetare penală, privind comiterea infracţiunilor de ameninţare şi violenţă în familie”, au precizat sursele citate.

Ieri seară însă femeia a sunat din nou la poliție și a anunțat că băbatul intenţionează să intre în locuinţă, deși împotriva acestuia polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Petroșani au emis un ordin de protecție provizoriu.

”La fața locului s-au deplasat agenţii de siguranță publică, care l-au identificat pe bărbat. Acesta, la ieșirea din imobil, era însoțit de un câine din rasa Husky, pe care îl ținea în lesă și pe care l-a asmuțit asupra polițiștilor. Ulterior, câinele  a fost scăpat din lesă şi a sărit  asupra unuia dintre agenţii de poliție, care a încercat să oprească câinele agresiv folosind sprayul iritant-lacrimogen din dotare. Întrucât câinele a continuat să îl atace, poliţistul s-a apărat folosind o lopată găsită la fața locului”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Bărbatul a fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Petroșani, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu, dar şi neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin, cercetările fiind continuate ce către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Carmen COSMAN – PREDA