Deva, Hunedoara și Horezu – extensii ale Universității din Petroșani

Absolvenții de liceu care optează să studieze la Universitatea Petroșani trebuie să știe că instituția de învățământ superior din Dealul Institutului are extensii la Deva, la Hunedoara, dar și la Horezu, cu diverse specializări.

Reprezentanții Universității Petroșani au început deja promovarea facultăților, a specializărilor din cadrul instituției de învățământ superior.

“Admiterea este o preocupare permanentă în acest sens dar și astăzi și cu alte ocazii avem întâlniri cu colegii noștri pentru promovarea universității. Am început promovarea încă de o lună de zile dar acesta continuă și toate eforturile sunt îndreptate în lămurirea viitorilor candidați că studiile la universitatea noastră sunt la fel de bune ca studiile la alte universități din țară și că noi oferim aici condiții de cazare și de masă la prețuri mult mai mici față de alte părți și condiții de studiu la nivelul altor universități românești. Dorim și facem eforturi să avem studenți și din alte țări. Ne gândim la Republica Moldova și românii de pretutindeni din Europa dar și la studenți din țările africane , din America de Sud și Asia care să-și finalizeze studiile la noi. Am acreditat anul acesta, la liceul din Hunedoara, specializarea Economia comerțului, turismului și servicilor.Din toamnă vom avea studenți și acolo cu 50 de locuri. Avem Administrație publică la Deva, unde avem tot 50 de locuri, si tot acolo suntem în faza de acreditare a unei specializări de Inginerie și Management Financiar pentru a putea atrage studenți și în acest domeniu la Deva. Tot în curs de acreditare suntem și cu o extensie la Horezu unde dorim să avem specializarea de Electromecanică”,  a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Pe de altă parte, oficialii UPET și-au propus perfecționarea cadrelor didactice de aici, dar și întinerirea colectivului. Asta pe lângă modernizarea laboratoarelor care funcționează în cadrul Universității.

“Căutăm permanent să modernizăm laboratoarele și activitatea didactică și de cercetare, colegii noștri să se perfecționeze și să promoveze pe scara ierarhică. Suntem preocupați de atragerea unor colegi tineri, care să preia din mers activitatea didactică și de cercetare. Viitorii studenți pot veni direct la universitate și mai avem centre de înscriere la Deva, Hunedoara, Târgu Jiu și Horezu, dar își pot depune și de acasă online, pentru că de anul trecut am demarat un program de înscriere online, pentru a fi mai simplu pentru viitorii studenți”,  a mai spus sursa citată.

Carmen COSMAN – PREDA