Felicitată de primar la 100 de ani de viață

La 100 de ani  de viață, Eugenia Vrînceanu a fost, miercuri, felicitată de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. O femeie bravă, dârză, care a trecut peste toate greutățile vieții și care și-a păstrat demnitatea, noblețea sufletească, iubirea pentru semenii săi, dar și umorul și acum, la împlinirea unui secol de existență.

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, a ținut să fie alături de Eugenia Vrînceanu, la împlinirea vârstei de 100 de ani și să o felicite cu această ocazie specială.

”Suntem aici, la o doamnă care a împlinit 100 de ani. Este o vârstă mai mult decât onorabilă și mă bucur din suflet că doamna este bine, că este sănătoasă. Îi felicit și le mulțumesc copiilor doameni că grijă de aceasta. 100 de ani nu înseamnă puțin, chiar înseamnă foarte mult. Să știți că am mai fost la câteva persoane care au împlinit 100 de ani și toate erau femei. Este o chestiune foarte interesantă și asta dovedește că femeile sunt mai puternice decât bărbații”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Au ciocnit împreună un pahar de șampanie, iar fiica Eugeniei Vrînceanu, Mioara, ne-a dezvăluit secretul unei vieți îndelungate. A dus o viață cumpătată și a fost înconjurată de familie de prieteni, de oameni dragi. A venit în Valea Jiului prin 1945 și și-a crescut deopotrivă frații și copiii.

”I-a plăcut toată viața să cânte. Când a fost supărată a cântat, când a fost fericită a cântat. S-a mulțmit cu absolut orice situație, nu a vrut mai mult decât se putea, a mâncat foarte cumpătat, pâine nu a prea mâncat, decât la sfârșitul mesei câte o bucățică. Tot timpul a fost înconjurată de lume, de prieteni…”, ne-a povestit doamna Mioara.

Carmen COSMAN – PREDA