O nouă autorizație de mediu. ”Desenele” din teren pentru viitorul telescaun din Parâng ating o nouă parcelă

Primăria Petroșani continuă negocierile cu Romsilva pentru terenul din Parâng unde ar urma să fie montată o nouă instalație de transport pe cablu. Acum ar mai fi nevoie și de o nouă autorizație de mediu, dar primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune că este o chestiune care se rezolvă.

Necesitatea noilor avize pleacă de la faptul că viitorul amplasament atinge o nouă parcelă, care până acum nu a fost luată în discuție.

”Am primit de la Romsilva un punct de vedere, trebuie noi să facem un demers legat de autorizația de mediu. Este o parcelă nouă, care nu a fost prinsă inițial, atinge cumva, nu foarte mult din ea… E o chestiune care se rezolvă. Doar trebuie puțin timp”, a explicat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru rezolvarea acestui litigiu care durează de câțiva ani, în Parâng a fost și un topograf pentru a reface documentația pentru terenul vizat, teren care a fost disputat și în instanță și pe care ar urma să fie amplasat telescaunul TS4. De precizat că inițial discuțiile s-au purtat pentru 43 de hectare de teren, pe care Romsilva nu a dorit să le cedeze municipalității din Petroșani, iar ulterior administrația publică locală a pierdut procesul intentat acestora. Acum, suprafața de teren s-a diminuat considerabil, iar demersurile par să se deruleze mai ușor.

Carmen COSMAN – PREDA