Demersuri pentru înființarea unui ghișeu cu asistență vamală la Petroșani

Pentru ca locuitorii Văii Jiului să mai fie nevoiți să facă drumul până la Deva pentru a ridica diverse colete de la ghișeul cu asistență vamală din reședința de județ, se fac demersuri pentru înființarea unui astfel de punct la Petroșani. În rezolvarea acestei probleme s-au implicat și oficialii Consiliului Județean Hunedoara.

Oficiul Poștal din Petroșani are pregătită o locație, trebuie doar ca și cei de la Direcția Generală a Vămilor să își dea acceptul, iar un reprezentant al lor să vină măcar o dată pe săptămână la Petroșani.

”Este foarte importantă această problemă. Am avut o discuție în această dimineață cu directorul de la Poștă. Și ei au ridicat de mai multe ori această problemă. La Petroșani există locație, sunt de acord să dea această locație celor de la Vamă, astfel încât cetățenii din Valea Jiului să nu mai fie nevoiță si se deplaseze până la Deva. Mâine, când voi ajunge la Consiliul Județan, voi avea o discuție cu palamentarii, cu cei de la Vamă, să găsim o soluței ca, cel puțin o dată pe săptămână, să fie cei de la Vamă n Petroșani pentru a-i ajuta pe cetățenii din această zonă”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Problema s-ar putea rezolva în curând mai ales că și oficialii Poștei Române au anunțat recent că C.N. Poşta Română S.A poate îndeplini, în baza autorizaţiei emise de Direcția Generală a Vămilor – A.N.A.F., formalităţi vamale în numele utilizatorilor de servicii poştale, în calitate de comisionar în vamă care derulează activități de curierat rapid.

”Serviciul constă în efectuarea de către C.N. Poșta Română S.A., în calitate de reprezentant direct al destinatarului în vamă, a formalităților vamale în vederea punerii în liberă circulație a trimiterilor poștale sosite pe numele acestuia , acestea constand în prezentare la vamă, depozitare, declarare la vamă, plata drepturilor de import în numele destinatarului (taxe vamale, TVA și/sau accize)”, se arată într-un counicat al CN Poșta Română.

Serviciul de Comisionariat vamal este disponibil în prezent persoanelor fizice care împuternicesc C.N. Poșta Română S.A. să îi reprezinte în vamă, având domiciliul la nivelul Muninicpiului Bucureşti şi Jud. Ilfov, în cazul destinatarilor tuturor categoriilor de trimiteri poştale (trimiteri EMS, colete poștale şi trimiteri de corespondență format pachet mic); în afara Mun. Bucuresti și Jud. Ilfov, în cazul destinatarilor trimiterilor EMS și coletelor poștale.

”C.N. Poșta Română S.A. intenționează să extindă în cursul acestui an serviciul de comisionariat vamal inclusiv pentru destinatarii trimiterilor de corespondență format pachet mic domiciliați la nivelul întregii țări”, se mai arată în comunicatul menționat.

Carmen COSMAN – PREDA