Profesor universitar din Polonia, Doctor Honoris Causa al Universității Petroșani

Un profesor universitar din Polonia este, de joi, Doctor Honoris Causa al Universității din Petroșani. Este vorba despre prof. univ.dr. habil ing. Janusz Grabara, de la Universitatea de Tehnologie din Czestochwa.

Înalta distincție academică i-a fost decernată într-un cadru festiv, evenimentul fiind organizat la Universitatea Petroșani, și are la bază activitatea științifică prodigioasă a prof. univ.dr. habil ing. Janusz Grabara, depusă mai ales în domeniul managementului și economiei.

”Aprecierea de care se bucură astăzi Universitatea Petroșani este rezultatul binemeritat al eforturilor pe care comunitatea noastră universitară le-a depus constant timp de peste șapte decenii pentru afirmare pe multiple planuri în lumea academică din țară și din străinătate. Drumul ascendent în planul imaginii, dar mai ales în conținutul calitativ al activităților didactice și de cercetare științifică desfășurate de universitatea noastră a fost trasat și cu sprijinul pe care personalități marcante ale școlii superioare române și internaționale ni l-au acordat în mod constant, dar mai ales în momentele cruciale, împărtășind cu generozitate și dezinteresat din experiența managerială, didactică și de cercetare. Sunt numeroase personalitățile care merită să fie citate, dar, din rândul acestora, ne oprim astăzi la dl. profesor Janusz Grabara de la Universitatea de Tehnologie din Czestochowa, căruia îi dedicăm acest eveniment științific, prin decernarea înaltului titlu academic de Doctor Honoris Causa. Acest eveniment ne oferă onoranta oportunitate de a recunoaște o personalitate de excepție în domeniul managementului și economiei care, prin competențele sale demonstrate, rezultatele științifice deosebite, profesionalismul și dăruirea în slujba dezvoltării științei managementului reprezintă un model de urmat pentru comunitatea noastră”, a precizat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Mihai Sorin.

Propunerea de decernare a acestui titlu a venit din partea Facultății de Științe și a primit avizul Consiliului de administrație și girul Senatului Universitar de la Universitatea Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA