Senatorul Carmen Hărău, în ”Top 100 Femei de succes” realizat de Revista ”Capital”!

Eleonora Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara, este în ”Top 100 Femei de succes”, prestigiosul clasament realizat de Revista ”Capital”. Sub titlul de ”Un om cu o mie de roluri”, este prezentată activitatea lui Carmen Hărău, activitate didactică, economică, politică și socială care a și plasat-o pe poziția 41 la nivel național.

Topul este, practic, o recunoaștere a meritelor celor mai puternice femei din România, care activează cu succes în domenii diverse de activitate, precum mediul de business, politic, justiţie, mass-media, medicină, cultură sau sport, duoă cum au precizat jurnaliștii de la Capital. Pentru nominalizarea femeilor incluse în Top au fost luati în calcul cinci indicatori ai succesului și anume: realizările, notorietatea, cariera, povestea ce inspiră și influența. Fiecare categorie a fost notată cu maxim 200 de puncte și cinci stele în casetele grafice de prezentare a personajelor. Carmen Hărău a obținut 580 de puncte, cele mai multe stele fiindu-i acordate la categoria ”Realizări”, respectiv 4. Pierde la notorietate, în opinia celor de la ”Capital”, categorie unde a primit doar 2 stele, dar a ”recuperat” în schimb la categoriile ”Carieră”, ”Poveste ce inspiră” și ”Influență”.

Iată ce scriu jurnaliștii care au realizat ”Top 100 Femei de succes” despre Eleonora Carmen Hărău:

Carmen Hărău a activat de-a lungul timpului în cele mai diverse medii, de la economist într-o întreprindere, la expert contabil, profesoară, antreprenor, jurnalist economic, editorialist și pamfletar la radio și în on – line, până la poziția de parlamentar.

Încă din 1983, după terminarea Facultății de Cibernetică Economică, devine profesoară de economie. Începând cu anul 1998 aceasta devine conferențiar în cadrul Universității Politehnice Timișoara. La mijlocul anilor 1990 se lansează în business, unde reușește realizări notabile. Construiește pas cu pas unul dintre cele mai puternice grupuri de firme din județul Hunedoara, orientate spre export de confecții metalice, reparații și întreținere de instalații industriale sau construcții – montaj. Iese din lumea antreprenoriatului în 2012 când decide să candideze pentru un post de deputat din Partea Partidului Național Liberal. În 2016 candidează din nou și câștigă un mandat de senator.

Carmen Hărău dovedește o implicare activă și în plan social. Finanțează de zeci de ani un program de burse școlare acordat în regim privat, pentru școlari merituoși proveniți din familii modeste. De asemenea, finanțează campanii în zona educației sanitare pentru control medical preventiv, în special în ceea ce privește depistarea precoce a cancerului de sân și col uterin. Nu în ultimul rând, a sponsorizat editarea unor lucrări de istorie locală și monografii”.

Motto-ul senatorului PNL de Hunedoara este: ”Cred în Dumnezeu. Dar mai cred că El dă oportunități, nu dă roade”!

Carmen COSMAN – PREDA