Administrator al unei societăți comerciale trimis în judecată de DNA. Suma imputată este uriașă!

Administratorul unei societăți comerciale din Deva a fost trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscal în formă continuată. Numai prejudiciul cauzat bugetului de stat, spun anchetatorii, depășește 13 milioane de lei. Bărbatul a fost condamnat deja într-un alt dosar instrumentat de DNA.

Andrei Jipa derula afaceri cu produse petroliere prin intermediul societății pe care o administra, iar procurorii DNA spun că bărbatul a omis, cu intenţie, să evidenţieze în contabilitate atât operaţiunile comerciale efectuate, dar și veniturile realizate.

”În perioada iunie – septembrie 2011, inculpatul Jipa Andrei, în calitatea menţionată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţilor fiscale, a omis, cu intenţie, să evidenţieze în contabilitate atât operaţiunile comerciale efectuate (livrări de produse petroliere către 12 societăţi comerciale) cât şi veniturile realizate în urma acestor activităţi în valoare totală de 80.087.044 lei.
Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 13.086.716 lei, reprezentând impozit pe profit (22. 630 lei) şi TVA (13.064.086 lei). Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 56.348.689 lei”, se arată în rechizitoriul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara. Jipa Andrei a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscal, iar în această cauză a fost condamnat definitiv.

Carmen COSMAN – PREDA