Lucrări efectuate de Apa Serv pentru rezolvarea problemelor din zonele cu potențial inundabil din Petrila

Foto: cronicavj,ro

Apa Serv Valea Jiului a demarat o serie de lucrări pentru eliminarea problemelor din zonele inundabile. Un astfel de proiect vizează și orașul Petrila, în zonele punctuale în care s-au constatat deficiențe.

Deja au fost rezolvate problemele constatate în zona Prundului, chiar la intrarea în oraș, unde localnicii se confruntau deseori cu refularea colectorului principal.

”Și acolo, ca și la Petroșani,  am găsit soluții simple, ieftine, dar eficientee. Prin anumite lucrări pe care le-am făcut acolo, de deversare a rețelelor de canalizare menajeră, reușim să nu mai existe nicio problemă.  Au mai rămas 2 blocuri, unde chiar săptămâna trecută a refulat canalziarea în beciuri, dar și acolo am și găsit soluții. Am fost la fața locului, oamenii au venit și în audiențe, și la ora aceasta sunt făcute legăturile în așa fel încât acele blocuri să nu mai fie inundate”, a declarat Florin Donisă, director tehnic al Apa Serv Valea Jiului SA.

Și tot la Petrila, operatorul de apă și apă uzată caută soluții pentru deficiențele constatate pe strada Minei.

”În zona străzii Minei este o situație mai ciudată. Acolo, o rețea pluvială, care vine de pe deal, intră cu totul în rețeaua menajeră. Sunt debite de apă foarte mari care, practic, sufocă rețeaua de canalizare menajeră și astfel colectorul principla încă de la  Petrila vine sufocat și supraîncărcat”, a explicat Donisă.

Carmen COSMAN – PREDA