Accident cumplit pe DN 66. Două persoane decedate!

Foto:IPJ Huneodara

Un cumplit accident a avut loc în această seară pe DN 66, în afara localității Bretea Streiului, în urma unei depășiri neregulamentare efectuată de un șofer în vârstă de 68 de ani. Și conducătorul auto din cauza căruia s-ar fi produs tragedia este grav rănit.

Potrivit polițiștilor hunedoreni, conducătorul auto a tăiat linia continuă, a pătruns pe contrasens și s-a tamponat frontal cu un alt autoturism care circula regulamentar.

” Un conducător auto în vârstă de 68 de ani, din jud. Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN66, în afara localității Bretea Streiului, din direcția Hațeg – Călan, a efectuat o depășire neregulamentară (peste marcajul longitudinal continuu), a pătruns pe contrasens, unde a tamponat frontal un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 33 de ani, din Hațeg. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto de 33 de ani și a unei pasagere în varsta de 64 de ani, din jud. Alba, aflată in autoturismul care a produs evenimentul rutier, si rănirea conducătorului auto de 68 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Imediat dupa anunțarea accidentului prin 112 au ajuns la oamenii incarcerați în două autoturisme echipaje de pompieri salvatori specializati în descarcerare și prim ajutor ale Detașamentului Hunedoara și Punctului de lucru Bretea, cu autospeciale mixte, o ambulanșă tip B2 si două echipaje SAJ, au comunicat oficialii ISU Hunedoara.

Echipajele de prim ajutor ajunse la fața locului l-au găsit pe bărbatul de 33 de ani în stop cardio respirator și au aplicat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, după 45 de minute s-a declarat decesul acestuia.

”În accidentul de la Bretea Strei au fost implicate două autoturisme, rezultând 3 victime. O femeie decedată pe loc, un bărbat de circa 69 ani cu leziuni la nivelul membrelor inferioare și traumatism cranian, ambii într-un autoturism, și un tânăr de 33 de ani în stop cardio respirator, la care echipajul cu medic ajuns a făcut manevre de resuscitare. Tânărul prezenta multiple traumatisme. După 45 de minute de resuscitare, din păcate a fost declarat decesul”, a precizat dr. Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt al SAJ Hunedoara.

Până la finalizarea operațiunilor și cercetărilor, circulația pe DN 66 a fost întreruptă sau s-a desfășurat alternativ pe un sens.

Carmen COSMAN – PREDA