Spațiul destinat internărilor și externărilor de la Spitalul de Urgență a fost reconfigurat

Spațiul destinat internărilor și externărilor de la Spitalul de Urgență a fost reconfigurat, iar investiția vizează creșterea confortului pacienților.

O sală de așteptare și un Birou de Internări – Externări nou-nouțe au fost inaugurate, iar banii privin din fondurile proprii ale Spitalului de Urgență Petroșani.

”S-a inaugurat noul spațiu. Este vorba despre Biroul de Internări și Externări de la Spitalul de Urgență Petroșani. Investițiile de aici s-au făcut pe banii spitalului, nu fac parte din proiectul mare de reabilitare a SUP. S-a considerat că este foarte important ca pacienții care vin să se interneze sau care se externează să aibă condiții civilizate. Urmează și alte lucrări de mici investiții pe care vrem să le facem, este vorba despre sălile de mese de pe toate secțiile, s-au schimbat ușile la toate secțiile și urmează, încet – încet, să lucrăm și la grupurile sanitare. S-au schimbat lenjeriile  în toate saloanele, noptiere noi, mobilier nou, în general încercăm să avem niște condiții de cazare cât mai bune”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob -Ridzi.

Managerul SUP, dr. Alin Vasilescu, a precizat, la rândul său, că lucrările pentru confortul pacienților vor continua.

” Este o încercare de a îmbunătăți condiițiile pentru pacienți, o încercare care trebuia făcută. Trebuia de undeva început și pe partea de clădire veche. S-a început inițial cu partea de anvelopare, deci condițiile de cazare, confortul termic, continuăm acum cum lucruri mai de amănunt, vom vedea pe viitor ce mai putem prinde sau pe proiectul mare de reparații capitale sau cu ce mai putem ajuta, să zic, cu mici retușuri”, a precizat dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.

Și, chiar dacă bugetul este tot mai mic, pentru Primăria Petroșani instituția medicală reprezină o prioritate, a subliniat Tiberiu Iacob –Ridzi.

”Este adevărat că bugetele sunt tot mai mici, însă SUP este o prioritate pentru comunitatea noastră și alocăm fondurile necesare astfel încât, în primul rând, proiectul mare pe care îl avem să meargă înainte. Am și primit 14,5 milioane de lei de la Guvernul României, noi trebuie să punem 10%, este un efort bugetar consistent pe care îl facem, dar considerăm că este un obiectiv important sau chiar cel mai important obiectiv de investiții pe care îl avem în acest moment”, spune primarul din Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA