Senatorul Cristian Resmeriță despre viitorul CEH: ” Ministerul Energiei are pârghiile, avem om la Ministerul Energiei”. Atenționare către secretarul de stat Doru Vișan

Senatorul PSD Cristian Resmeriță a transmis o atenționare către secretarul de stat din Ministerul Energiei Doru Vișan despre care spune că ar avea pârghiile pentru transferul Termocentralei Mintia către Consiliul Județean și înființarea Complexului Energetic Valea Jiului. Doru Vișan a fost director al Termoentralei Paroșeni și a  fost susținut de PSD Hunedoara pentru a ajunge la Energie. ”Decizia și toate demersurile necesare se află la Ministerul Energiei. Nu neapărat la Ministerul Energiei, cât la  secretarul de stat Vișan din Valea Jiului”, spune Cristian Resmeriță.

Încă de la vizita premierului Viorica Dăncilă în Valea Jiului s-a vorbit despre trecerea Termocentralei Mintia la Consiliul Județean, respectiv înființarea Complexului Energetic Valea Jiului din minele care țin de CEH și Termocentrala Paroșeni. În schimb, toate datoriile ar rămâne la Complexul Energetic Hunedoara. Deși era o chestiune de câteva săptămâni, acest lucru nu s-a întâmplat, iar senatorul Cristian Resmeriță arată către Ministerul Energiei și secretarul de stat Doru Vișan.

”În urma discuțiilor la care am participat săptămâna trecută cu toți factorii am constatat că toate părțile și-au făcut datoria. Sindicate, politic, minister, Prim-ministru, toți și-au făcut datoria. În momentul de față decizia și toate demersurile necesare se află la Ministerul Energiei. Nu neapărat la Ministerul Energiei, cât la  secretarul de stat Vișan din Valea Jiului. (…)Transmit responsabililor să-și facă datoria. Nu doresc să intru în amănunte, dar vă spun că tot ce trebuia făcut de ceilalți s-a făcut. Tot. Ministerul Energiei are pârghiile, avem om la Ministerul Energiei. Nu știu să spun mai clar decât atât. Trebuie să-și facă treaba. Mai clar nu știu să vorbesc. Noi am dus acolo oameni, nu cer nici să rămână, nici să plece, dar este clar că dacă problema se rezolvă rămâne și este la fel de clar că dacă problema nu se rezolvă, pleacă”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Complexul Energetic Hunedoara nu mai poate funcționa în această formula. Datoriile depășesc un miliard de euro.

Carmen COSMAN – PREDA