Gală de operă pe scena Palatului Cultural Lupeni

Investițiile în reabilitarea Palatului Cultural Lupeni, realizate de Primăria Municipiului Lupeni cu fonduri europene se dovedesc a fi mai mult decât utile. Palatul ”Minerul”  se dovedește a fi polul de cultură nu doar din localitate, ci chiar din Valea Jiului.

Astfel, Teatrul de Artă Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Lupeni organizează miercuri, 03 iulie 2019, ora 19,00 la Palatul Cultural “Minerul” din Lupeni,  Gala de Operă, acțiune cuprinsă în cadrul Festivalului Hunedoara Lirică, ediţia a 3-a.

”În cadrul Galei de Operă veți putea asculta lucrări din creația de operă a compozitorilor Giuseppe Verdi și Giacomo Puccini, cu participarea extraordinară a orchestrei, corului, baletului și soliștilor Operei de Stat Ruse ( Bulgaria) Dirijor -Sunai Muratov.  Intrarea este pe bază de invitaţii, care pot fi ridicate de la Palatul Cultural”, a anunțat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

De la inaugurarea lui, Palatul Cultural din Lupeni, reabilitat cu fonduri europene, a devenit polul culturii în municipiu, dar și în întreaga Vale a Jiului. Este o investiție care a reușit să resusciteze viața culturală a urbei.

De la inaugurarea clădirii renovate cu fonduri europene, sute de acțiuni au avut loc aici. Spectacole, cu nume sonore ale scenei românești, dar și dezbateri cu un public larg, toate și-au găsit loc pe scena culturală a palatului din Lupeni.

Carmen COSMAN – PREDA