Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi s-a săturat. Plângere penală pentru două persoane care, la rândul lor, i-au făcut plângeri penale la DNA, dar s-a dat ordonanță de clasare!

Primarul municipiului Petroșani a fost din nou ”în vizită” la Parchet. De data aceasta cel de pe lângă Judecătoria Petroșani, unde a depus plângeri penale pe numele a două persoane care, la rândul lor, i-au făcut plângeri penale la DNA, dar la care procurorii au dat ordonanță de clasare. De-a lungul vremii, Tiberiu Iacob – Ridzi a fost ținta mai multor sesizări formulate de diverse persoane la diverse instituții pentru presupuse fapte de corupție, însă până acum niciuna nu s-a finalizat cu vreo trimitere în judecată.

Chiar primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, este cel care s-a îndreptat împotriva celor care l-au reclamat la DNA București, atât pentru domeniul schiabil din Parâng și modul în care a fost contractul atribuit și derulat, dar și pentru stadionul din Petroșani, în urma unui încheierii unui contract de închiriere pentru organizarea unui eveniment. Edilul a fost acuzat de mai multe presupuse fapte de corupție, dar după cerectarea cauzei procurorii au dispus clasarea dosarelor.  Numai că, potrivit informațiilor noastre, după primirea soulției în dosarele de cercetare, cele două personae în cauză – Viorica Macavei și Laurențiu Pop – ar fi formulat noi sesizări, de data aceasta la DNA Alba Iulia, astfel că primarul  Petroșaniului a decis să acționeze la rândul său.

”Săptămâna trecută am depus două plângeri penale pentru doamna Macavei Viorica și dl. Pop Laurențiu, care la rândul lor mi-au făcut plângeri la DNA pentru abuz în serviciu, trafic de influență, deturnare de fonduri, șantaj și abuz de putere. Am primit clasare în ambele plângeri și le-am făcut plângeri pentru infracțiunea de inducere în eroare a organelor de cercetare penală”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA