Un an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru poliţistul care a împuşcat un om în loc de mistreţ

Polițistul care în loc de mistrețul pe care trebuia să îl alunge a împușcat mortal un om a primit un an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia Judecătoriei Petroșani nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Doru Câmpean a fost trimis în judecată în august 2018, iar după admiistrarea probelor a venit și sentința: un an și 8 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Pe  de altă parte, acesta trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere și, în plus, pe durata termenului de supraveghere trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Hunedoara sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În plus, este obligat prin aceeași sentință să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei oraşului Petrila sau în cadrul Primăriei municipiului Petroşani.

Reamintim că, în data de 29 noiembrie 2017, un polițist din Petrila a împușcat mortal un bărbat din aceeași localitate, în timp ce încerca ”să sperie” un mistreț pătruns într-o gospodărie.

Agentul de poliție ar fi fost chemat de un prieten să alunge mistrețul, în zona Lonea Defor, numai că cel lovit de glonțul plecat din arma polițistului a fost chiar tatăl amicului său.

”În data de 29.11.2017, în jurul orei 18:00, la sediul Poliției Orașului Petrila s-a prezentat un bărbat în vârstă de 43 de ani (agent de poliție, aflat în timpul liber), care a declarat faptul că, în jurul orei 17:45, a fost solicitat de un prieten din orașul Petrila să alunge un mistreț care pătrunsese în gospodăria acestuia, într-o zonă izolată din orașul Petrila. Bărbatul a mai relatat faptul că, manipulând necorespunzător arma de vânătoare pe care o deținea legal, a împușcat mortal un bărbat de 66 de ani, din Petrila, tatăl persoanei care l-a solicitat să alunge mistrețul”, declara la acel moment Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA