Fântână arteziană pe bulevardul din Lupeni. A cedat conducta magistrală!

O fântână arteziană, e drept că nedorită!, a apărut astăzi pe bulevardul din Lupeni. Muncitorii de la Ape înă lucrează la remedierea problemei apărute în urma săpăturilor.

A cedat chiar magistrala, iar jetul de apă a țâșnit cu putere. Norocul este că în acea zonă sunt două tronsoane de conductă magistrală și s-a putut trece de pe un fir pe altul, astfel încât populația să nu fie afectată.

”La Lupeni se execută lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canalizare și se sapă pentru înlocuirea conductelor. Traseul este pe lângă cele vechi, care trebuie înlocuite. S-a mișcat conducta veche, a cedat, sub presiunea lucrărilor care se execută în zona spitalului din Lupeni. Conducta de magistrală este cea care a cedat. Ne-am mobilizat să facem reparațiile necesare. Noi am făcut manevrele în așa fel încât să nu rămână nimeni fără apă și aici norocul este că avem două magistrale. Am izolat un tronson, iar alimentarea cu apă în aval de Lupeni se realizează pe firul doi.  Populația nu a rămas fără apă, s-au făcut manevrele necesare”, a explicat dorectorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului, Florin Donisă.

După incidentul nedorit, mai în glumă, mai în serios, însă, nu puțini au fostcei care au apreciat că o fântână arteziană ar fi bună în Lupeni, mai ales în zilele toride de vară, asta chiar dacă nu exact în locul unde s-a spart conducta.

Carmen COSMAN – PREDA