Termen limită pentru scoaterea la licitație a proiectului ce vizează apa în Pasul Vîlcan

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, le-a dat un termen – limită celor de la Apa Serv pentru scoaterea la licitație a proiectului care vizează alimentarea cu apă potabilă în Stațiunea Pasul Vîlcan.

Până în 15 iulie are tremen Apa Serv să scoată la licitație pe SICAP proiectul care vizează apa în Pasul Vîlcan, dacă nu vor urma sancțiuni sau chiar ”decapitări”, a anunțat Costel Avram.

De precizat că, pentru acest proiect au fost deja aprobați indicatorii tehnico –economici, iar lucrarea trebuie să fie scoasă la licitație.

Decizia CJ Hunedoara de a se implica în extinderea rețelei de apă potabilă și în Pasul Vîlcan a fost luată în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este alimentat cu apă netratată.

Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km. Vor fi amenajate două cămine de rupere presiune, un rezervor de înmagazinare (capacitate de 100 mc) echipat cu microstație de clorinare, două cămine regulatoare de presiune pe rețeaua de distribuție și cinci hidranți de stingere a incendiilor.
Valoarea rezultată din devizul general este de 1.826.441,19 lei (cu TVA), iar sursele de finanțare sunt: Consiliul Județean Hunedoara (1.542.828,41 lei), SC Apa Serv Valea Jiului SA (241.464,31 lei) și dividentele ce revin UAT Vulcan din activitatea operatorului de apă (42.148,47 lei).

Carmen COSMAN – PREDA