Directorul Apa Serv: ”Având grijă de natură, avem grijă de noi”

Campaniile derulate de operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA, privind conștientizarea populației cu privire la faptul că locul deșeurilor nu este în canalizare sau în albiile apelor, încep să dea rezultate.

Directorul Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică, spune că, din ceea ce a constatat, oameni încep să conștientizeze că având grijă de natură, avem până la urmă grijă de noi.

”Oamenii învață. După campania cu ”Canalizarea nu este coșul tău de gunoi”, au venit și ne-au sesizat diverse probleme. Simplul fapt că ne-au avertizat este deja un mare plus. Eu zic că, încet – încet, oamenii conștientizează că având grijă de natură, avem grijă de noi”, a declarat Cristian Ionică.

În sistemul de canalizare din Valea Jiului ajung tot felul de deșeuri care înfundă până și cele mai performante sisteme de pompe. O spun chiar reprezentanții Apa Serv Valea Jiului, care atrag atenția că în canalizare nu au ce căuta cârpe, șervețele și absolut tot ce nu se dezintegrează.

Și în albiile pâraielor care constituie sursa de apă brută pentru apa potabilă, ajung diverse deșeuri, iar oficialii Apa Serv încearcă prin diverse campanii de ecologizare să atragă atenția asupra acestei reale probleme.

Carmen COSMAN – PREDA