Investiție. Sens giratoriu pe bulevardul din Lupeni

Un sens giratoriu este amenajat pe bulevardul din Lupeni, principala arteră de circulație din localitate aflată într-un amplu proces de modernizare.

Lucrările la sensul giratoriu au început deja și sunt în grafic, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Primăria Lupeni a reînceput încă din luna iunie lucrările de reabilitare a Bulevardului ”Tudor Vladimirescu” din localitate. Un amplu proiect demarat anul trecut cu fonduri de la buget și continuat anul acesta, cu fonduri europene. La finele lunii mai, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare stradă Tudor Vladimirescu”, în valoare de 6.918.188,21 lei.

Conform documentaţiei tehnice, bulevardul, realizat din beton asfaltic, prezenta făgașe longitudinale, văluriri, faianțări, gropi și fisuri transversale apărute în îmbrăcămintea rutieră din cauza rosturilor de dilatație din structura rutieră rigidă existentă. De asemenea, arată documentele, scurgerea apelor era deficitară din cauza colmatării căminelor pluviale și ale podețelor existente, dar şi din cauza pantei transversale a drumului. În plus, se doreşte şi o siguranţă a circulaţiei sporită prin amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu cu centura de ocolire.

Carmen COSMAN – PREDA