Recompense pentru studenții merituoși de la Petroșani. Pleacă la mare și în străinătate

Foto: Universitatea Petrosani

Studenții integraliști și cu rezultate bune la învățătură de la Universitatea Petroșani sunt recompensați. Unii pleacă în tabără la mare, iar alții se duc în străinătate, în cadrul Programului Erasmus+.

Sunt peste 100 de locuri în taberele studențești gratuite, la mare sau la munte. Principalul criteriu de selecție a fost media obținută în acest an universitar de doritori.

”Cei mai buni studenți profită de această vacanță și pleacă în taberele studențești. Unii dintre studenții integraliști au plecat sau pleacă în aceste zile în Programul Esrasmus+. Datorită faptului că ne-am atins toate obiectivele acestui program am obținut încă 53 de locuri doar pentru studenți pentru a merge în activități de practică sau de studiu în țările din Uniunea Europeană. Pleacă în Polonia, Ungaria, Germania, Spania, în Turcia, Portugalia, Franța, Italia. Foarte mulți în Germania, Spania și Polonia”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Mihai Sorin.

Perioada de practică este de 2 luni și jumătate, iar cea de studii de 6 luni. Practica se face fie la firme din străinătate, fie la universități din acele țări, lucru care îi ajută apoi spune prof. Radu Sorin, în dezvoltarea carierei profesionale, dar și în obișnuirea cu culturi diferite, cu oameni care au pasiuni diferite, legându-se relații de colaborare și prietenie între studenți.

Cât privește taberele studențești, acestea sunt gratuite, iar principalul criteriu de selecție l-a constituit media.

”Avem tabere studențești la mare, și marea majoritate merg la Costinești, și avem și la munte. S-a făcut o selecție în priul rând după medii. Al doiea criteriu, dacă erau medii egale: s-a luat în calcul activitatea științifică, participarea la simpozioanele științifice studențești, activitatea de voluntariat…Avem peste 100 de studenți care merg în tabără”, a mai precizat Rectorul Universității Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA