Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul pietonului mort pe șoseaua de centură a Petroșaniului

Foto: Radio Constanta

Pietonul în vârstă de 35 de ani accidentat mortal, joi seara, pe șoseaua de centură a  municipiului Petroșani, a fost  lovit în plin de autoturism în timp ce încerca să traverseze strada.

Bărbatul a ales un loc nemarcat pentru a taversa, o decizie care s-a dovedit a-i fi fatală. A fost surprins și accidentat mortal de un autoturism condus de un șofer în vârstă de 30 de ani, din județul Gorj, care nu l-a mai putut evita.

Aseară, in data de 11.07.2019, la ora 21:55 Poliția Municipiului Petroșani, a fost sesizată prin intermediul serviciului de urgență 112, cu privire la faptul că, pe șoseaua de centură DN66, un pieton a fost lovit de un autoturism. Polițiștii ajunși la fața locului, au constatat că un bărbat in vârstă de 30 de ani din județul Gorj, in timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe șoseaua de tranzit a municipiului Petroșani, a surprins și accidentat mortal un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Petroșani, care a traversat neregulamentar si prin loc nepermis, șoseaua de tranzit. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, au comunicat reprezentanții  IPJ Hunedoara.

Victima a suflerit multimple traumatisme, mai ales la nivelul craniului, leziunile fiind incompatibile cu viața, după cum au spus reprezentanții SAJ HUnedoara.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vor să stabilească exact cum s-a petrecut cumplitul accident.

Carmen COSMAN – PREDA