Negocieri pentru mineri. Darius Cîmpean: ” Plecăm de la a menține tot ce avem acum”

Negocieri pentru contractul colectiv de muncă al angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara. Președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean, spune că se pleacă de la menținerea actualelor drepturi și apoi, în limita bugetului de venituri și cheltuieli, se va vedea dacă se mai poate adăuga ceva sau nu.

Între sindicatul reprezentativ și administrație se poartă negocieri, asta după ce liderii Sidicatului Muntele au avut discuții pe bugetul CEH cu Primul Miistru Viorica Dăncilă și Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

”Suntem în negocieri. Am avut discuții și pe bugetul cu doamna Prim – Ministru, discuții la care a participat și dl. Teodorovici. Plecăm de la a menține tot ce avem acum, apoi vom vedea dacă se mai poate adăuga ceva”, spoune Darius Cîmpean.

De precizat că aproape 400 de milioane de lei este pierderea prognozată pentru acest an în bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara, conform proiectului anunțat de Ministerul Energiei. Suma este imensă, dar ceva mai mică decât pierderea prognozată pentru anul 2018.

Carmen COSMAN – PREDA