Falsificatori de bani căutați acasă de procurorii DIICOT. Mai multe percheziții în județ. Falsificatorii cumpărau cai cu euro falși!

Un grup infracțional specializat în infracțiuni de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune a fost destructurat luni de procurorii DIICOT. Au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Hunedoara de către DIICOT – Biroul Teritorial Caraş – Severin, care au aționat împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara

Membrii grupului infracțional sunt acuzați că au falsificat banknote de 50 și 100 de euro , pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe diferite website-uri de vânzări în piaţa online.

”În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna aprilie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat, în ceea ce priveşte plasarea de valută falsă, din cupiura de 50 şi 100 euro, pe piaţa monetară din România. (…) Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum şi un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute”, spun procuroii DIICOT.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o sută de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane.  În cauză există suspiciunea rezonabilă că acelaşi grup infracţional a acţionat şi pe raza judeţelor Gorj şi Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute, au precizat anchetatorii.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara.

Carmen COSMAN – PREDA