Campusul universitar începe pregătirile pentru primirea studenților la toamnă

Imediat după finalizarea examenelor de licență sau de masterat căminele studențești ale Universității Petroșani vor intra într-un amplu proces de reabilitare și igienizare.

La cantina studențească programul deja a debutat, astfel încât fiecare amănunt să fie pus la punct pentru la toamnă.

”Campusul universitar îi primește acum pe cei care vin la înscrieri, nu sunt probleme în acest sens. Cantina este într-un program de reparație generală, modernizare, igienizare, pentru ca din toamnă să avem iarăși toate condițiile pentru ca studenții noștri să servească masa. Căminele vor intra și ele, după terminarea examenelor de licență și master, într-un proces de reparații și de igienizare și, bineînțeles, vom căuta să schimbăm, unde este cazul, mobilierul. Din septembrie când deja vin studenții, să le creem toate condițiile.”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. Univ. dr ing. Radu Sorin.

Campusul Universităţii din Petroşani este amplasat într-un parc natural de circa zece ha şi cuprinde 22 corpuri de clădiri. Activitatea didactică şi de cercetare se desfăşoară în şase corpuri de clădiri care includ amfiteatre, laboratoare, săli de seminarii, sală de sport. Complexul mai cuprinde biblioteca, tipografia, baza sportivă, precum şi cinci cămine şi un restaurant studenţesc.

Carmen COSMAN – PREDA