INSEMEX Petroșani, parteneriat de excepție cu Universitatea Petroșani

Tineri cercetători sunt recrutați de prestigiosul institut de cercetare-dezvoltare INSEMEX Petroșani din rândul studenților și absolvenților Universității Petroșani.

Cele două instituții se află într-o strânsă relație de colaborare, o colaborare extraordinară, întinsă pe parcursul mai multor ani de zile. Mulți dintre cei care astăzi fac parte din echipa cercetătorilor de la INCD – INSEMEX Petroșani, care și-au dovedit de atâtea ori profesionalismul, sunt foști studenți ai Universității Petroșani.

Directorul general al INCD-INSEMEX Petroșani, dr.ing. George Artur Găman (absolvent el însuși al Universității din Petroșani), apreciază că relațiile de parteneriat pe care instituția pe care o conduce le dezvoltă în prezent cu Universitatea din Petroșani stau sub semnul excelenței.

”Activitatea INCD – INSEMEX se axează, în mod principal, pe partea de cercetare. Este o misiune asumată încă de la înființarea Institutului, perpetuată în timp și dezvoltată în mod continuu, iar INSEMEX efectuează cercetare fundamentală, aplicativă, dezvoltare tehnologică şi de transfer tehnologic pe mai multe direcții. Este o cercetare de înalt nivel, pusă în slujba comunității. Ce înseamnă activitatea de cercetare și ce presupune aceasta? Înseamnă mii, zeci de mii de ore de analiză, de studiu într-o serie de domenii, înseamnă soluții tehnice pentru o serie de probleme de interes public național, înseamnă inovare. Înseamnă muncă asiduă, care a adus numeroase certificări, numeroase premii și distincții cercetătorilor, specialiștilor de la Petroșani, ca o recunoaștere directă a activității acestora. Ne bucurăm de faptul că, pentru obținerea acestor rezultate, avem alături de noi Universitatea din Petroșani care este un partener esențial al INSEMEX. Și mă refer aici în primul rând la faptul că, mare parte din echipa noastră sunt ingineri licențiați sau chiar doctori în științe inginerești, formați la școala prestigioasei instituții de învățământ superior tehnic din România, care este Universitatea din Petroșani. Și astăzi, recrutăm tineri cercetători pentru institutul nostru din rândul studenților și absolvenților acestei universități”, spune dr. ing. George Artur Găman.