Întâlnire pentru aplicarea ”Legii Resmeriță”

Toți factorii implicați de la nivel local au avut astăzi o întâlnire cu senatorul Cristian Resmeriță pentru aplicarea legii care prevede reducerea stagiului de cotizare pentru angajații de la unitățile extractive care se închid conform programelor convenite cu Uniunea Europeană lege initiată de senatorul PSD.

Întâlnirea a avut loc la sediul Complexului Energetic Hunedoara, unde s-au purtat discuții referitoare la modul de aplicare a ”Legii Resmeriță”.

”Astăzi la sediul Complexului Energetic Hunedoara a avut loc o intalneire intre  toti factorii de răspundere, respectiv conducerile si reprezentanti de la Complexul Energetic Hunedoara, SNIM, Sindicatul Muntele si Casa Judeteană de Pensii cu privire la modul de aplicare a acestei legi”, a precizat senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Potrivit actului normativ promulgat deja de Președintele României, minerii de la unitățile extractive care se închid în baza programelor convenite cu UE vor putea ieși la pensie dacă au 45 de ani și un stagiu de cotizare de 15 ani, nu 20 cum s-a prevăzut până acum. Sunt vești bune pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara, de la minele Lupeni și Lonea, aflate pe program de închidere, dar și pentru cei de la Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului. Mulți riscau să rămână pe drumuri, pentru că nu se puteau pensiona, neavând un stagiu total de cotizare de minimum 20 de ani, așa cum prevedea legea pensiilor până acum. Iar această lege vine chiar în ajutorul lor.

Carmen COSMAN – PREDA