Sute de pachete de țigări, furate dintr-un magazin din Lupeni. Un copil de 11 ani stătea ”de șase”

Foto: IPJ Hunedoara

Polițiștii din Lupeni au reușit să-i prindă pe cei trei tineri care în urmă cu câteva zile au spart un magazin din Lupeni de unde au furat aproape 600 de pachete de țigări și 260 de lei. Din grup face parte și un copil de 11 ani a cărui misiune era să stea ”de șase” și să anunțe dacă vine cineva.

În urma activităților întreprinse, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni au identificat trei tineri în vârstă de 27, 17 şi 11 ani  din municipiul Lupeni, bănuiți de comiterea unei infracţiuni  de furt calificat.

”În cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 28/29.07.2019, în jurul orei 23:00, tânărul de 27 de ani şi minorul de 17 ani, cu complicitatea minorului în vârstă de 11 ani (care a asigurat paza locului faptei), au pătruns prin efracție în incinta unui magazin din Lupeni, de unde au sustras 572 de pachete de țigări de diferite mărci și 260 de lei, creând un prejudiciu de peste 10.800 lei, care a fost recuperat în proporție de 80%”, au percizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

În urma administrării probatoriului în cauză, faţă de tânărul de 27 de ani poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar asupra minorului în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Carmen COSMAN – PREDA