Apa Serv reia campania ”Canalizarea nu e coșul tău de gunoi!”

Deșeuri de toate felurile ajung în continuare în canalizare și afectează grav activitatea operatorului de apă și apă uzată din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA.

Din acest motiv, Apa Serv a decis să reia campania ”Canalizarea nu e coșul tău de gunoi”, tocmai penru a atrage atenția supra disfuncționalităților grave produse de obiceiul abonaților de arunca în sistemu de canalizare diverse resturi menajere care ar fi trebuit să ajungă la gunoi.

”Gsăim de toate, începând deja de la cunoscutele șervețele umede, cârpe, PET-uri, dar am avut o mare surpriză recent, când a trebuit tot ce  înseamnă treaptă mecanică, pentru că am găsit chiar o piele de vacă. Colegii mei au găsit stomacul pe rețelele din Colonie, noi am găsit la Dănuțoni pielea. Oprirea treptei mecanice ne-a adus mari greutăți în funcționarea întregii stații de epurare pentru că treapta mecanică este prima trreaptă de curățare a apei menajere. Noi am mai avut acțiunea intitulată generic ”Canalizarea nu e coșul tău de gunoi”, dar după tot ce se întâmplă, după tot ce găsim în canalizare, o să o începem iarăși”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv.

Campania se va derula în întreaga Vale a Jiului și asta din cauză că problema este generalizată.

Carmen COSMAN – PREDA