Peste 1,1 milioane de lei, valoarea estimată a contractului de introducere a apei potabile în Pasul Vîlcan

Trei izvoare captate, transportul apei pe aproape 4 kilometri, precum și amplasarea unui rezervor de apă automatizat care va asigura clorinarea apei.

Asta prevede contractul licitat de Apa Serv Valea Jiului SA pentru alimentarea cu apă  potabilă a zonei turistice Pasul Vîlcan. Contract estimat la valoarea de 1.163.720 lei. Ofertepe pot fi depuse până în data de 10 septembrie.

Potrivit anunțului de licitație, durata de execuție este 48 luni (12 luni + 36 luni perioada de garanție)

Contractul conține preluarea celor trei izvoare de pe vârful muntelui Vîlcan prin intermediul unei captări amenajate în zonă și transportul apei pe o distanță de cca. 3,7 km; resăectiv amplasarea unui rezervor de apă automatizat de cca. 80m3, care va asigura clorinarea apei.

Proiectul prevede colectarea apei din trei izvoare, transportul ei pe o distanță de aproximativ 4 kilometri până la un rezervor de înmagazinare, unde va avea loc o dezinfecție a apeei, pentru ca în final să avem apă de calitate, o apă care să fie potabilă, o apă care să întrunească toate condițiile atât din punct de vedere fizico –chimic, cât și bacteriologic. Când se va finaliza tot și se va dezvolta cu siguranță zona Paul Vîlcan, pentru că dacă ne uităm pe artă vedem că este gol alpin care este propice dezvoltării100%  practicării sporturilor de iarnă, va fi apă potabilă. În toate calculele pe care le-am făcut noi și în toate discuțiile, sursele pe care le vom capta noi sunt surse care vor asigura apă și pentru dezvoltarea continuă a zonei Pasul Vîlcan”, declara la lansarea proiectului Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

În  Pasul Vîlcan vor fi și lucrări ulterioare realizării rețelei de aducțiune, lucrări la rețeua de distribuție în interiorul stațiunii.

Carmen COSMAN – PREDA