Studenți de la Petroșani, la Complexul Energetic Oltenia

Cinci absolvenți ai Universității din Petroșani ar putea fi angajați în cadrul Complexului Eergetic Oltenia. Între instituția de învățământ superior din Dealul Institutului și CEO există un mai vechi parteneriat.

De asemenea, studenții de la Petroșani pot face practică în cadrul CEO, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

”Am profitat de vacanța universitară și ieri am avut o nouă întâlnire cu dl. director general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, pentrua  găsi în continuare modalități de colaborare. Pe de o parte vorbim de a trimite studenți în practică pe perioada de vară, dar căutăm și souții, ca anul trecut, de a angaja circa 5 absolvenți de-ai noștri în cadrul CEO. În funcție de posibilitățile lor, ne vor comunica acest lucru”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Mihai Sorin.

Cândva, fosta Companie Naţională a Huilei Petroşani era un partener ferm al Universităţii din Petroşani. An de an, studenţii merituoşi de aici primeau burse din partea CNH, cu coniţia ca după finalizarea studiilor să lucreze în mineritul Văii Jiului. Acum, polul de interes s-a mutat pe bazinul minier al Olteniei, care resimte lipsa unor specialişti.

Carmen COSMAN – PREDA