Edilii din Lupeni solicită o subvenție mai mare pe programul Bahtalo!

Foto: Arhiva

De la 900 la 2.200 de lei.  La această sumă ar urma să crească subvenția pentru beneficiarii programului ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a precizat că, odată cu majorarea acestei subvenții, numărul persoanelor interesate ar crește progresiv.

”Încercăm acum și sperăm să și reușim în maximum o lună de zile, să obținem subvenție pentru oamenii care vor fi angajați în proiect de 2.200 de lei. Momentan subvenția este de 900 de lei și am solicitat celor de la POCU să facem în așa fel încât să se mărească această suvenție la 2.200 de lei pentru a putea să angajăm cât mai mulți oameni. Scopul acestui proiect este să educăm copiii, să îi ducem la școală, la grădiniță, să îi integrăm, și, de asemenea, scopul final este ca și părinții lor să lucreze, să se integreze în câmpul muncii,  să ducă o viață decentă.

Dacă vom majora această subvenție, sunt convis că atunci vor veni mult mai mulți oameni, pe care noi să-i calificăm în cât mai multe meserii”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totala de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene. De precizat că reprezentanții societăților comerciale care angajează persoane prin programul ”Bahtalo” beneficiază de subvenții acordate de administrația publică locală din fonduri europene, subvenție care acum este de 900 de lei. Această sumă au urma să crească la 2.200 de lei.

Carmen COSMAN – PREDA