Investiții din surse proprii în rețeaua de apă și canalizare de la Vulcan. Pentru Pasul Vîlcan lucrurile sunt avansate

Investițiile realizate din surse proprii de Apa Serv Valea Jiului SA cuprid și municipiul Vulcan. Sunt două puncte unde se vor derula lucrări: unul pe strada Morii și unul în Pasul Vîlcan.

Strada Morii este cuprină în amplul proiect european pentru introducerea rețelei de apă, dar aici nu este canalizare. Această deficiență o vor remedia cei de la Apa Serv.

”Pe strada Morii urmează să se înlocuiască, pe proiectul european, instalația de apă. Până atunci, noi începem din 15 septembrie să ducem canalizare. Este o zonă fără canalizare”, a declarat directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică.

Și în Pasul Vîlcan lucrurile sunt într-un stadiu avansat, astfel încât anul viitor să poată fi demarate lucrările propriu – zise.

”În pasul Vîlcan, în momentul de față au fost parcurși pașii obligatorii, adică am avut studiu de la INHGA pentru cele trei izvoare, s-a măsurat debitul, astfel încât acestea să asigure o cantitate de apă de peste 2 l/s, ca să nu avem probleme cu alimentarea acelei rețele. S-a obținut certificatul de urbanism, s-a întocmit și avizat studiul topografic, a fost încărcată pe SEAP, iar în urma avizului conform și necondiționat al ANAP a fost încărcat anunțul de participare simplificat, fiind stabilită o dată limită în jurul datei de 10. 09.2019. Anul acesta, zic  eu, nu se va intra cu lucrări, dar tot ce înseamnă proiectare rețele, proiectare rezervor, proiectare rețele de hidranți se vor finaliza, ca din primăvară să se înceapă lucrul efectiv, astfel încât la sfârșitul anului 2020 să putem spune că nu mai este o problemă cu alimentarea cu apă potabilă în Vulcan”, a mai spus Cristian Ionică.

Contractul conține preluarea celor trei izvoare de pe vârful muntelui Vîlcan prin intermediul unei captări amenajate în zonă și transportul apei pe o distanță de cca. 3,7 km; respectiv amplasarea unui rezervor de apă automatizat de cca. 80m3, care va asigura clorinarea apei. Peste 1,1 milioane de lei este valoarea estimată a contractului de introducere a apei potabile în Pasul Vîlcan.

Carmen COSMAN – PREDA