Întâlnire în munte pentru TS 4

Reprezentanții administrației publice din Petroșani se vor întâni zilele urmptoare cu cei de la ROMSILVA așa încât să se deblocheze problema celor 10 hectare de teren  din Parâng pe unde ar urma să treacă un nou telscaun, respectiv TS 4.

Practic, Primăria Petroșani continuă negocierile cu Romsilva pentru terenul din Parâng unde ar urma să fie montată o nouă instalație de transport pe cablu.

”În acest moment am refăcut documentația pentru scoaterea din fondul forestier a 10 hectare de pădure. Am trimis-o către RomSilva și vom avea o întâlnire în teren și vom vedea ce pași avem de urmat astfel încât să obținem avizul și să scoatem cele 10 hectare și să continuăm construcția telescaunului IV care pleacă de la stația actuală de pompe până sus în Slima”, a declarant primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru rezolvarea acestui litigiu care durează de câțiva ani, în Parâng a fost și un topograf care a refăcut documentația pentru terenul vizat, teren care a fost disputat și în instanță și pe care ar urma să fie amplasat telescaunul TS4. De precizat că inițial discuțiile s-au purtat pentru 43 de hectare de teren, pe care Romsilva nu a dorit să le cedeze municipalității din Petroșani, iar ulterior administrația publică locală a pierdut procesul intentat acestora. Acum, suprafața de teren s-a diminuat considerabil, iar demersurile par să se deruleze mai ușor.

Carmen COSMAN – PREDA