Tuneluri pentru mașini pe drumul spre Parâng, soluția pentru intersecțiile cu pârtiile de schi

Două tuneluri rutiere de câte 15 metri fiecare vor fi amenajate pe drumul care merge spre stațiunea Parâng în două dintre punctele unde drumul județean intersectează pârtiile de schi, a anunțat miercuri administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

În Parâng se derulează una dintre cele mai importante lucrări de investiții ale Consiliului Județean Hunedoara, respectiv modernizarea drumului județean 709F Cabana Rusu-Masivul Parâng km 6+600 – km 10+325, lucrare adjudecată de firma Strabag.

”Lucrările la drumul spre Parâng sunt în grafic, iar împreună cu constructorul am stabilit și cele două zone în care vor fi construite tunele pentru a rezolva problema intersectării drumului cu pârtiile de schi. Tot în Parâng pregătim etapa de licitație pentru proiectul de modernizare a sectorului de drum din poiană până sus în munte, în zona IEFS, unde dorim să amenajăm și o parcare”, a declarant administratorul public al județului, Costel Avram.

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2). Pe de altă parte, CJ Hunedoara va fi finanța continuarea lucrărilor și dincolo de pilonul 17, porțiune de drum care nu a fost prinsă în proiectul initial.

Carmen COSMAN – PREDA