Ping – pong cu DN 7A. Drumul spre Voineasa s-a întors la Regionala Timișoara. Acum se caută fonduri pentru modernizare

După ce ani de zile a fost în administrarea celor de la Craiova, care derulau un program de modernizare a acestei artere rutiere pe partea de Vâlcea, DN7A Petroșani – Obârșia Lotrului a ajuns înapoi la Regionala Timișoara. Acum se caută și fonduri pentru modernizarea lui.

Decizia a fost luată recent de Ministerul Transporturilor, care a aprobat procedura de transfer a drumului național.

”La intervenția pe care, împreună cu deputatul Laurențiu Nistor, am avut-o la Ministerul Transporturilor, a fost finalizată procedura de transfer a drumului național 7A Petroșani-Obârșia Lotrului de la Regionala de Drumuri Craiova la Regionala de Drumuri Timișoara. De aici, am primit asigurări că anul acesta vor fi efectuate câteva lucrări necesare de întreținere a acestui drum, urmând ca anul viitor să fie prinși bani pentru modernizare”,a  declarant administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

În același timp, firma care ar fi trebuit să execute lucrările de reparații după câștigarea licitației, Straco Grup SRL, se judecă cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova la Tribunalul Dolj pentru segmentul de drum care traversează județul Hunedoara. Straco a invocat lipsa banilor necesari drept motiv pentru neexecutarea contractului, dar și bâlbele beneficiarului în implementarea proiectului.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Autoritățile au mimat ani de zile interesul. Acum, DN7A Petroșani – Voineasa se ”asfaltează” în instanță