(FOTO) Clopoțelul a sunat în parc, la Petroșani. Emoții de început de an

A devenit deja o tradiție la Petroșani ca primul clopoțel, care vestește începerea unui nou an școlar, să sune în Parcul ”Carol Schreter”. Așa s-a întâmplat și anul acesta, când a fost organizat un nou eveniment încărcat de emoție.

O muțime de copii, părinți și bunici au fost prezenți în această dimineață în Parcul ”Carol Schreter” din Petroșani acolo unde administrația publică locală a pregătit manifestările dedicate începerii noului an școlar 2019 – 2020. Au fost prezente și o serie de oficialități, de la directorii unităților de învățământ din municipiu, la conducerea Primăriei Petroșani, prefectul juddețului Fabius Tiberiu Kiszely, senatorul PSD de Hunedoara Cristian Resmeriță, dar și inspectorul școlar general adjunct al județului Hunedoara, Lavinia Ilina.

Manifestările au fost deschise cu o slujbă religioasă oficiată de părintele Gabriel Bulf, iar apoi au urmat alocuțiunile dedicate începerii noului an școar.

Este, cred, cel mai frumos lucru care li se întâmplă astăzi copilașilor, dar și dascălilor, pentru că începeți o nouă etapă a dvs. și aș vrea ca aceasă bucurie să se manifeste pe tot parcursul anului. Mi-aș dori ca școala să fie un spațiu în care să vă bucurați, în care să socializați, în care prin cunoștințele dascălior pe care le vor cultiva în sufletele și mintea dvs., să vă dezvoltați într-un mod pozitiv. Mi-aș dori din tot sufletul ca dascălii să primească darul răbdării lui Dumnezeu și al bunătății, pe care să îl împărtășească copiilor noștri. Și eu mă aflu în această bucurie pe care o simțiți astăzi pentru că toți copilașii pe care mi i-a dat Dumnezeu vor înepe șccoala și mă bucur nespus de mult când îi văd că se pregătesc, că se îmbracă într-un veștmânt potrivit al dorinței de a se realiza, de a duce societatea noastră, prin efortul dascălilor și al copiilor, acolo unde ne dorim fiecare. Vă doresc un an bun”, a spus părintele Gabriel Bulf în cuvântul său ce a urmat slujbei religioase.

De asemenea, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, le-a adresat vorbe emoționante celor veniți astăzi în parc la începerea anului școlar, printre care și cei doi copii ai săi, Andrei și Maria: ”Astăzi, din nou sună clopoțelul. Un moment important în primul rând pentru cei mici, dar și pentru părinți și pentru bunici. Emoțiile mele sunt cu atât mai mari cu cât încep din nou școala și eu, în clasa 0. Îmi doresc ca toată lumea, toți părinții, toți bunicii și toți profesorii să își îndrepte atenția așa cum au făcut-o și până acum, către cei pe care îi iubim cel mai mult în această lume: copiii noștri. Urez copiilor un an școlar bun, plin de satisfacții, să învățați, să ascultați de profesorii, de bunicii și de părinții voștri, să vă jucați și să fiți fericiți. Copilăra este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Îi voi este speranța și toată dragostea celor din jurul vostru și ne dorim să fiți fericiți și să aveți cele mai bune condiții. Am spus-o de fiecare dată: o comunitate, o societate nu poate funcționa și nu are nici trecut, nici prezent, nici viitor  fără credință și fără educație”.

Le-au mai adresat mesaje de susținere și încurajare prefectul Flavius Tiberiu Kiszely, dar și inspectorul școlar general adjunct al județului Hunedoara, Lavinia Ilina.

Apoi activitățile s-au mutat la școli, în clase.

Carmen COSMAN – PREDA