Locuri speciale pentru categorii defavorizate la Colegiul non-universitar de la Universitatea Petroșani

Sunt locuri speciale alocate pentru rromi și pentru tinerii proveniți din zonle rurale la Colegiul non-universitar de la  Universitatea Petroșani.

Un colegiu unde se pot înscrie și absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat.

” La Colegiul nonuniversitar, în cele două domenii – Energia Transporturilor și Tehnologia Informațiilor –  avem mai multe locuri pentru rromi și aici pot veni și absolvenții de liceu care nu au luat Bacalaureatul. Deja au început înscrierile și absolvenții au început să vină. Avem două categorii defavorizate: în afară de rromi avem locuri pentru tinerii care provin din localități rurale. Ne-am gândit, în cadrul proiectului pe care l-am câștigat și care este finanțat prin POCU, să atragem și tinerii care provin din aceste zone. De asemenea avem un anumit număr de locuri și pentru cei care depășesc 24 de ani”, a declarat Rectorul Universității petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Mihai Sorin.

În schimb, nu mai sunt locuri speciale pentru rromi la studiile universitare, asta după ce câțiva ani la rând nimeni nu a fost interesat.

Rector Radu Mihai Sorin: ”În fiecre an am avut locuri speciale pentru cei de etnie rromă. Le-am solicitat partenerilor noștri de dialog dn Valea Jiului și județul Huneodara să ne trimită studenți și nu ne-au trimis. Neocupându-se timp de câțiva ani, anul acesta nu ne-au dat cu destinație, la licență. Dar, dacă vedem că sunt solicitări, noi putem cere la minister să ne suplimenteze cu câteva locuri pentru studenții de etnie rromă”.

Carmen COSMAN – PREDA