Investiții de 20 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal Lupeni

Nu mai puțin de 20 de milioane de lei urmează să fie investiți la Spitalul Municipal Lupeni, iar administrația publică locală spune că prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea actului medical.

Pentru realizarea investiției, Primăria Lupeni va încheia și un parteneriat cu Ministerul Sănătății, pentru a beneficia de fondurile necesare.

”Ne dorim să avem o nouă sală ATI mult superioară față de ceea ce avem astăzi, să fie la stadarde europene, ne dorim să extindem sala de operație, ne dorim ca toate paturile să fie noi. 145 de paturi ale spitalul și dorim ca toate să fie moderne, iar spitalul să aibă circuite corespunzătoare normativelor europene. De asemenea, proiectul vizează și corpul vechi al spitalului. Am aprobat inducatorii tehnico –economici, urmează să scoatem lucrarea la licitație și apoi să încheiem parteneriatul cu ministerul pentru a primi fonduri în acest snes”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

De precizat că un amplu proiect derulat cu fonduri europene de municipalitatea din Lupeni a permis administrației publice să modernizeze infrastructura de la Ambulatoriul din Lupeni, zona de Urgențe a Spitalului și totodată achiziția de echipamente medicale ultramoderne.

Carmen COSMAN – PREDA