Avram Iancu s-a retras din cursa pentru Cotroceni!

Puțin peste 1.200 de semnături, din necesarul de 200.000, a strâns Marius Avram Iancu până acum și a anunțat că se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale. Listele complete cu semnături trebuie depuse până în data de 22 septembrie, ora 24.00, iar sportivul – bibliotecar din Petroșani a renunțat ”definitiv și pentru totdeauna”.

Sub titlul ”Radiogafia unei revoluții”, Marius Avram Iancu detaliază pe blogul său motivele retragerii din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Bariera de 200.000 de semnături pare insurmontabilă: “Bariera Sistemului – Zidul de 200 de mii de semnături. Este o cifră uriașă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenționat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strâns 1247 de semnături”.

De profesie bibliotecar, Avram Iancu a devenit cunoscut după ce a reușit performanța de a traversa înot, fără costum de protecție, Canalul Mânecii. De asemenea, a participat la mai multe competiții extreme și a traversat înot Dunărea de la izvoare la vărsare

Anul trecut, Avram Iancu a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă. A înotat zilnic, fără costum de neopren şi fără labe de înot, între 13,8 şi 15 kilometri, la o temperatură a apei de numai 15-16 grade Celsius. De asemenea, anul acesta Avram Iancu a trecut al treilea linia de sosire la Arctic Ultra 6633, maratonul arctic desfășurat în condiții extreme.

Anul acesta și-a mai încercat o data puterile, dar nu într-o nouă provocare sportivă, ci intrând ca și independent în lupta pentru alegerile prezidențiale, anunțând acest lucru public. Unii au apreciat demersul, alți – dimpotrivă, însă cursa s-a termiat înainte de a începe cu adevărat.

”Dorind să salvez România am costatat că sunt prea mulți „salvatori”. Toți sunt de acord cu un consens; întregul eșichier polititc să se așeze în spatele lor. Nu în spatele altora. Declar misiunea imposibilă, așa că mă retrag!

Mă felicit pentru această acțiune. Personal mi-am facut un mare bine. Contrar sfaturilor prețioase a multor prieteni (cărora le mulțumesc) de a nu mă ” încurca în așa ceva”, am făcut-o. Dacă nu o făceam, cu siguranță, pe la 65 de ani trăiam cu falsa impresie ca aș fi putut salva România și că n-am făcut-o. În viață nu doare atat de mult ce ai facut. Ci ceea ce n-ai facut. Acum îmi pot trăi în mod plenar frumoasa viață, în continuare. Mă întorc la implicarea în locul natal. Această experiență îmi va ajuta enorm de mult pentru a-mi calibra corect acțiunile din viitor. Ce am pierdut? (că ceva am pierdut) Nu știu. Ce am câștigat? (că ceva am câștigat) Nu știu. Timpul îmi va elucida răspunsurile.

Mă întorc din apele tulburi ale politicii de la cel mai înalt nivel, la apele mele reci dar limpezi. La acțiunile mele sociale, caritabile și la recordurile care m-au facut cunoscut și care v-au făcut ( pe unii) să fiți mândri că sunteți români”, a scris Avram Iancu pe blogul său.

Pe larg despre motivele retragerii lui Marius Avram Iancu din cursa pentru Cotroceni puteți citi AICI

Carmen COSMAN – PREDA