Aproape 4 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în județul Hunedoara

Peste 164 de milioane de lei a aprobat, în total, Guvernul, din Fondul de intervenție prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2019. Este vorba despre inundații și alunecări de teren.

Fondurile au fost solicitate de unităţi administrativ-teritoriale din 27 de judeţe, inclusive din județul Hunedoara. Potrivit Consiliului Județean Hunedoara, Guvernul României a repartizat județului Hunedoara suma de 3,8 milioane de lei.

”În județul Hunedoara, sumele vor fi utilizate pentru refacerea unui pod pe drumul județean DJ 742A în comuna Buceș și refacerea drumului județean DJ 687C și a unui pod în comuna Răchitova. De asemenea, vor fi refăcute străzi, poduri, podețe și punți pietonale în localitățile Deva, Lupeni, Petroșani, Vulcan, Hațeg, Orăștioara de Sus, Pui, Buceș, Lăpugiu de Jos, Vălișoara, Baia de Criș, Orăștioara de Sus, Baru și Certeju de Sus”, au precizat reprezentanții CJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA