Intervenție surpriză în procesul dintre directorul demis al Teatrului ”I. D. Sîrbu” și Consiliul Județean Hunedoara

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat astăzi judecarea recursului în procesul  dintre Cosmin Rădescu, directorul demis al Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, și Consiliul Județean Hundoara, după o cerere de intervenție surprinzătoare.

Este vorba despre o cerere înaintată instanței de Nicoleta Bolcă, fostul director al Teatrului care ar fi trebuit să se întoarcă pe această funcție după ce a câștigat concursul organizat în luna iulie de CJ Hunedoara. Potrivit unor informații, chiar acest lucru l-ar fi învederat Nicoleta Bolcă instanței de judecată, care, procedural, a dat timp părților din dosar pentru a-și exprima un punct de vedere în acest sens. Procesul se va relua în data de 27 noiembrie, au stabilit magistrații intanței de recurs.

La această oră, instituția de cultură din Petroșani este condusă tot de Cosmin Rădescu și asta după ce a acționat Consiliul Județean Hunedoara în judecată, la Tribunalul Hunedoara, solicitând suspendarea deciziilor care vizau înlăturarea lui din această funcție, până la soluționarea pe fond a acțiunii. Iar prima instanță s-a pronunțat, în luna iulie, în favoarea sa.

„Instanta a admis cererea   formulată de  reclamant. În acest caz, instanța a dispus suspendarea executării a 4 acte administrative emise de către UAT județul Hunedoara, până la soluționarea în fond a acțiunii de anulare a actului administrativ”, a declarat la acel moment Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Practic, au fost suspendate efectele actelor prin care Rădescu a fost demis, ale celor prin care s-a dispus organizarea concursului câștigat de Nicoleta Bolcă – postul fiind deja în litigiu din cauză că managerul Rădescu a contestat rezultatele evaluării, care nu îi permiteau să își cotinue activitatea în fruntea instituției de cultură -,  precum și actul prin care actrița Irina  Radu Bodea a fost numită  director interimar pe această funcție.
Reprezentantii Consiliului Județean Hunedoara, care au organizat concursul pe post, au atacat decizia cu recurs, care se judecă acum la Curtea de Apel Alba Iulia.

Contractul Nicoletei Bolcă ar fi urmat să înceapă din data de 1 august, însă orice modificare de structură este blocată acum după decizia instanței de judecată de la Hunedoara, care este executorie.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Nicoleta Bolcă se întoarce la conducerea Teatrului ”I.D. Sîrbu”. A câștigat concursul de proiecte de management organizat de Consiliul Județean Hunedoara